Skrivarproblemen blev starten på kampen mot råttorna

Land och hav i Växjö säljer nöjes- och fritidsprodukter. I sin verksamhet har de en serviceverkstad och plats för båtar, vattenskotrar, fyrhjulingar och andra terrängfordon.

– Vi fick problem med vår skrivare här på Land och hav. Ingen av oss hade tiden eller kunskapen till att reda ut varför inte den funkade. Vi har ett avtal som rör vår IT, och ringde hit dem och upptäckte att vi hade en kabel som var avbiten, berättar Christel Andersson på Land och hav.

Kontakt togs direkt med Anticimex, och en skadedjurstekniker kom ut och konstaterade att det inte var en mus som varit framme utan en råtta. Eller råttor.

– När vi upptäckte att vi hade skadedjur hade de redan gnagt på vår IT-utrustning. Vi är beroende av IT, och lever i en värld där vi måste ha datorer och kassasystem som fungerar. Vi har inte klarat oss en dag utan det.

Med stor tillit till att tekniken fungerar och att inga störningar uppstår plötsligt var det viktigt för Land och hav att inte bara åtgärda det akuta problemet utan även hitta en lösning för att det inte skulle ske igen.

– När vi blev erbjudna Anticimex Smart så fanns det ingen tvekan. Och det var ju först när man satte in Anticimex Smart som man kunde lokalisera var problemet faktiskt var som störst. Det var ju så Anticimex också upptäckte var råttan eller råttorna förflyttade sig mellan våra våningar.

I Land och havs lokaler finns saker till ett stort värde. Ett angrepp där även fordon, maskiner eller annat lösöre angripits hade varit otänkbart.

– Med Anticimex Smart är det skönt och tryggt att veta vad kostnaden är. Det blir inte de här punktinsatserna när problemen uppstår, utan du vet att det här betalar jag varje månad, fortsätter Christel.

Även hållbarhetsaspekten har spelat in och värdesatts gällande implementeringen av Anticimex Smart.

– I dag är det väldigt viktigt som företag att både tänka på miljön såväl som arbetsmiljö och att vara i framkant. Då blir också en sådan här sak med smart skadedjursbevakning bra som företag eftersom det inte innehåller några bekämpningsmedel, säger Christel och avslutar:

– På alla sätt man kan minska de farliga ämnena vi redan jobbar med känns ju bättre som företag, bättre i samhället och bättre som medmänniska.

Välj land