Ett litet rött hus i grönskan

Så säkrar du ditt fritidshus med smarta sensorer från Anticimex

Placering och konstruktion. Ditt fritidshus placering är avgörande för dess hållbarhet och funktionalitet. Tänk på solens position genom årets olika säsonger för maximal energieffektivitet, och se till att husets grund är ordentligt isolerad och skyddad från fukt – ett vanligt problem i mindre bostäder och fritidshus.

Materialval. Välj hållbara material som står emot vårt nordiska klimat. Tunga snöfall, regn och vind kan ta hårt på fritidshuset om inte rätt material och byggnadsteknik används.

Underhållsbehov. Regelbundet underhåll är nödvändigt för att ditt fritidshus ska förbli i toppskick. Kontrollera årligen taket, fönster och ytterväggar efter sprickor eller skador som kan leda till kostsamma reparationer.

Oinbjudna gäster. För att ditt fritidshus ska bli en trevlig plats för dig och familjen vill du inte att det ska dyka upp oinbjudna gäster i form av skadedjur. Det är nämligen en risk eftersom den här typen av hus ofta är placerade nära natur eller i ett område du kanske inte har under uppsikt året om. Men det finns smarta sätt att proaktivt undvika skador.

Anticimex smarta sensorer. Som en del av lösningen kan du installera Anticimex smarta sensorer. De är designade för att diskret integreras i ditt fritidshus, där de övervakar och effektivt hanterar eventuella intrång av skadedjur. Det är en fördel om du inte befinner dig i huset dagligen.

Sensorerna fungerar automatiskt och informerar dig om aktivitet via en app, vilket ger en extra säkerhetsnivå utan att du behöver vara på plats. Om du har Anticimex Hushälsoförsäkring kan du addera sensorerna till ditt befintliga avtal.

Med rätt kunskap om ditt fritidshus kan du förebygga potentiella problem som inte bara sparar pengar på lång sikt, utan säkerställer det som en trygg plats att leva och bo på. Om du är nyfiken på hur Anticimex lösningar kan anpassas efter just dina behov är du välkommen att kontakta någon av våra experter.

Välj land