Uppmärksamhet åt kemikaliefria lantbruk

Pressmeddelande

Många lantbruk har problem med gnagare, framförallt råttor eftersom de bland annat kan gnaga sönder elkablar, döda kycklingar och sprida sjukdomar. Samtidigt vill många lantbrukare dra ner på gifterna. Nu tar Anticimex fram skyltar så att lantbruken kan visa andra att de sanerar hållbart.

Anticimex SMART är ett helt giftfritt sätt att få bukt med gnagare som många lantbruk använder sig av. Det uppskattas inte minst av KRAV-bönder som månar extra mycket om att gifter och jordbruk inte hör ihop. Nu tar Anticimex fram skyltmaterial som visar det också. Bakom idén ligger skadedjursteknikern Helen Pettersson i Uppsala.

- Idén föddes i en diskussion på ett av de lantbruk som jag jobbar med. Bonden undrade om jag om vi kunde ersätta varningsanslagen nu när vi har bytt till kemikaliefria lösningar. Det blev fula märken på väggen eftersom de varit med länge och de hade en tjock bunt med gamla anslag ordentligt häftade. Jag nämnde de gamla fina Anticimex-skyltarna i metall med texten om att fastigheten står under Anticimex skydd mot råttor och möss. Ett liknande anslag tyckte jag verkade bra, säger Helen Pettersson.

De nya skyltarna kommer att börja användas omgående. Vem som blir första bonde att få skylten till sin gård är inte klart, men den gård i Roslagen där idén föddes ligger bra till.

Välj land