Jarl Dahlfors ny VD och koncernchef för Anticimex

Nyheter

Efter 3 intensiva år, under vilka Anticimex genomfört över 40 förvärv i 14 länder, fördubblat omsättningen och åstadkommit 30 % marginalförbättring lämnar Olof Sand över stafettpinnen till Jarl Dahlfors som övertar ansvaret att utveckla och effektivisera bolaget vidare.

Anticimex styrelse har beslutat utse Jarl Dahlfors, 51, till VD och koncernchef för Anticimex. Jarl Dahlfors tillträder sin nya tjänst i september 2015. Han kommer närmast från rollen som VD och koncernchef för Loomis, som är noterat på Nasdaq Stockholms storbolags-lista.

”Efter tre intensiva år av förvärv, samordning och snabb tillväxt fortsätter den ambitiösa tillväxtplanen för Anticimex. Vi ser samtidigt stora möjligheter att åstadkomma ytterligare samordningsfördelar och ökad lönsamhet. Jarl Dahlfors erfarenhet, väldokumenterade ledarskap och bakgrund från ett internationellt börsbolag med fokus på lönsamhet passar utmärkt i den fas Anticimex nu kommit in i. Han har under sina åtta år inom Loomis varit en nyckelperson, som CFO, regionchef USA och koncernchef och har lång erfarenhet från andra ledande internationella verksamheter. Vi ser fram emot att Jarl Dahlfors ansluter för att utveckla bolaget och fortsätta bygga ”One Anticimex”, kommenterar Gunnar Asp, Styrelseordförande i Anticimex.

Jarl Dahlfors efterträder Olof Sand som lett koncernen sedan EQTs förvärv 2012.

“Anticimex har under Olof Sands ledarskap på kort tid omvandlats till ett internationellt företag med snabb och lönsam tillväxt. Olof har på ett enastående sätt integrerat de förvärvade verksamheterna, och har med ett starkt visionärt ledarskap arbetat för att skapa ett sammanhållet Anticimex med gemensamma värderingar. Under hans tid som VD har Anticimex omsättningstakt fördubblats till närmare SEK 4 miljarder och EBITA mer än fördubblats till över SEK 500 miljoner. Jag är mycket glad att Olof är öppen för att fortsätta utveckla och bygga bolag tillsammans med EQT i andra sammanhang”, kommenterar Per Franzén, Partner på EQT Partners.

Anticimex är en ledande, internationell specialist inom skadedjurshantering och näraliggande tjänster. Anticimex grundades 1934 i Sverige och har idag verksamhet i 14 länder, med mer än 3600 anställda. 2014 uppgick den sammanlagda omsättningen till cirka 3,4 miljarder kronor.

För mer information kontakta:
Gunnar Asp, Ordförande Anticimex, +46-733 808 009, gunnar.asp@sargas.se
Olof Sand, avgående VD och koncernchef Anticimex, +46 -702 181 311, olof.sand@anticimex.com
Jarl Dahlfors, tillträdande VD och Koncernchef Anticimex, +46- 70-607 20 51, jarl.dahlfors@anticimex.com
Per Franzén, Partner EQT Partners, +46- 8 506 55 354, per.franzen@eqt.se

Välj land