Ny nordisk organisation och ny vd för Anticimex i Sverige

Nyheter

Anticimex formar en nordisk organisation där Sveriges nuvarande vd Anders Lönnebo tillträder i rollen som chef för Anticimex Norden. Alexander Storckenfeldt efterträder Anders i rollen som vd för Anticimex AB.

I takt med Anticimex globala expansion skapas nu en nordisk region där marknaderna i Sverige, Norge, Finland och Danmark inkluderas.

– Jag tror vi kan få ut många positiva synergier genom att jobba tillsammans inom Norden, både med gemensamma kunder samt att vi kan lära oss av varandra och dra nytta av best practice mellan länderna, säger Anders Lönnebo, som tillträder sin nya roll som nordisk chef den 1 mars.

Jarl Dahlfors, koncernchef för Anticimex, har sett behovet av att bygga en nordisk organisation i och med att de fyra marknadsledande nordiska avdelningarna har mycket gemensamt som går att utveckla för att stärka kunderbjudandet.

– En starkare gemensam ledning kommer att möjliggöra mer kundnytta och fler möjligheter för ambitiösa medarbetare, säger Jarl.

Alexander Storckenfeldt – ny vd i Sverige

– Det var enkelt att identifiera en ny vd för Anticimex AB. Alexander har den rätta bakgrunden och ingen kan den svenska marknaden bättre än honom, fortsätter Jarl.

Alexander har verkat i rollen som COO (Chief Operating Officer) sedan ett år tillbaka och har dessförinnan varit regionansvarig sedan 2013. Alexander har arbetat tio år i bolaget och kliver in i sin nya roll från och med den 1 mars med ett tydligt fokus för framtiden.

– Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften att få driva verksamheten i Sverige framåt i den spännande utvecklingsfasen vi har framför oss. I takt med att vår bransch digitaliseras står hela vår verksamhet, organisation och vårt erbjudande mot kunden inför utmaningen att både anpassa oss och ligga i framkant gentemot övriga aktörer på marknaden. Jag är dessutom väldigt stolt över att få vidareutveckla det företag som min familj en gång var med och startade för 85 år sedan, säger Alexander.

För mer information kontakta:

Alexander Storckenfeldt, tillträdande VD för Anticimex AB, +46 706 0775 81, alexander.storckenfeldt@anticimex.se Bild:Alexander Storckenfeldt

Välj land