Kampanj uppmärksammar riskerna med felplacerade byggsäckar

Pressmeddelande

Felplacerade byggsäckar kan innebära minskad framkomlighet och ökad nedskräpning, vilket i sin tur drar till sig skadedjur. Den 17 oktober inleddes en sju dagar lång informationskampanj i Stockholm för att uppmärksamma om riskerna och informera om hur man placerar byggsäckar på ett säkert sätt.

Kampanjen består av en informationslapp som har satts upp på säckar som står felaktigt utställda i Stockholms innerstad. Ett antal större bilder som visar de största riskområdena kommer även sättas upp på centrala platser. Syftet med kampanjen är att belysa riskerna med felplacerade säckar och att informera hur man ställer dem på rätt sätt. På informationslappen och bilderna finns information om vad man bör tänka på när man ställer ut säckar och vilka problem som kan uppstå om de hanteras felaktigt.

Anticimex informerar i kampanjen om hur nedskräpningen kring byggsäckar lockar till sig råttor.

- Det är inte ovanligt att det slängs matrester i säckar som står ute en längre tid. Det drar snabbt till sig skadedjur. Råttorna får mat och skydd i säckarna och har sedan nära att fortsätta in till intilliggande fastigheter, säger Håkan Kjellberg gruppchef och skadedjursexpert på Anticimex.

​Kampanjen är ett samarbete mellan Fastighetsägarna, Polisen, DHR, Synskadades
Riksförbund, Anticimex, Håll Sverige Rent, Sortera, Big Bag och Åkerisäcken.

Läs mer om kampanjen

Pressmeddelande

Byggsäck.se

För mer information, vänligen kontakta

Håkan Kjellberg, skadedjursexpert Anticimex
Telefon: 070-878 78 20
E-post: Hakan.Kjellberg@anticimex.se

Välj land