Helt nytt värmetält för behandling mot vägglöss

Pressmeddelande

Ökningen av vägglöss gör att vi måste hitta nya och effektivare sätt att sanera dessa skadedjur. Nu har vi ett helt nytt och svensktillverkat värmetält som förkortar tiden det tar att sanera bort vägglöss.


När en lägenhet, ett hus eller ett hotellrum drabbas av vägglöss är det viktigt att sanera så fort som möjligt. Vägglöss sprider sig nämligen snabbt och kan man minimera området som ska saneras är mycket vunnet. Nu har vi ett nytt och effektivt verktyg i kampen mot dessa skadedjur.

- Vi har använt värmetält under lång tid när vi sanerar. Vi ställer upp det i den drabbade fastigheten för att sanera vägglössen från lösöre som soffor och sängar. Det här nya tältet som vi tagit fram tillsammans med Corroventa gör saneringen mycket effektivare. Vi kommer att kunna mäta temperaturen i realtid och så fort vi nått rätt temperatur kan vi stänga av tältet. På så sätt sparar både energi och tid, säger Håkan Kjellberg som är skadedjursexpert på Anticimex.

Antalet saneringar av vägglöss har ökat explosionsartad under senare år. 2013 genomförde Anticimex 20 gånger fler saneringar än år 2006, och trenden håller i sig.

- Vårt mål är att vara klara inom sex timmar från det att vi påbörjar saneringen. Vid riktigt stora bohag kan vi behöva använda tältet fler gånger och då tar det såklart längre tid. Men tältet är stort och brukar rymma allt lösöre från ett normalstort hem, säger Håkan Kjellberg.

Undvik vägglöss på semestern

Så här års är det många som är ute och reser och riskerar då att få med sig vägglöss hem i resväskan. Ta en extra titt i hotellrummet och följ våra enkla råd vid hemkomsten för att slippa få in vägglöss och andra småkryp i ditt hem.

Se mer i filmen nedan.

Är du drabbad av vägglöss och vill ha vår hjälp?

Kontakta ditt närmaste Anticimex-kontor eller läs mer om våra väggluslösningar här.

Välj land