Undvik fåglarna och skadan de orsakar

Pressmeddelande

Det händer att fåglar ställer till med rejält besvär för både privatpersoner och företag. Men faktum är att det är relativt enkelt att göra en fastighet oattraktiv för fåglar och därmed attraktiv för människor. Skadedjursexperten Thomas Westman ger trygga tips.

Fåglar är fantastiska djur. Inte bara för att de är vackra och låter vackert, utan också för att de är nyttodjur för oss människor genom att bland annat hålla mindre skadedjur i schack. Men ibland ställer fåglar till med skada på fastigheter, därför har Anticimex tagit fram Fågelsäkring.

- Fågelsäkring är ett paket med förebyggande insatser för att skydda fastigheten mot skador från fåglar. Vi hindrar helt enkelt fåglarna från att slå sig ner, utan att skada dem. Det gör vi genom att göra platsen oattraktiv med bland annat nät, piggar, vajrar, ljud, eller el-lister, säger Thomas Westman.

Framförallt i städer kan fåglar bli ett kostsamt problem. Deras spillning kan fräta hål på tak och fasader med fuktskador som följd, de rotar i sopor och de kan sprida bakterier som salmonella. För företag kan det se illa ut med en nedsmutsad byggnad, för restauranger kan fåglar leda till att gäster uteblir.

- Vi börjar med en riskbedömning innan vi sätter in åtgärder. Den baserar sig på många års erfarenhet och brukar vara en träffsäker prognos för den aktuella fastigheten. Den brukar också leda till att kunden verkligen får upp ögonen för hur enkelt det är att minimera skadorna som fåglar kan orsaka, säger Thomas Westman.

Har du problem med fåglar?

Kontakta ditt närmaste Anticimex-kontor

Välj land