Digital teknik ger nya möjligheter att förebygga skador på hus

Pressmeddelande

En tredjedel av alla småhus har fukt- och mögelskador men att upptäcka dessa skador kan vara svårt för den vanlige villaägaren. Anticimex lanserar en unik, digital övervakningstjänst som kombineras med expertrådgivning för att förebygga problem med mögel, fukt och allergier.

Den nya tjänsten innebär att Anticimex håller koll på huset med hjälp av strategiskt utplacerade sensorer och bistår villaägaren med kontroll och rådgivning när det behövs.

– Alla kan sätta in en fuktmätare, men att kunna tolka värdena på rätt sätt kräver både kunskap och erfarenhet. Det är här vi kommer in. Med många års erfarenhet av husbesiktningar vet vi en hel del om vad som orsakar skador i hus, förklarar Mikael Svensson, tjänsteansvarig på Anticimex.

Tjänsten heter Hur mår huset och är den första smarta hem-tjänsten på marknaden som tillhandahåller rådgivning och assistans om värdena pekar på skadliga fuktnivåer. Därtill ingår även ett brandskydd med uppkopplade rökdetektorer. Villaägaren kan själv följa aktuell status i mobilen.

– I mobilen finns unika analysverktyg som varnar om det är risk för mögeltillväxt, eller om fuktig luft inte vädras ut ordentligt. Vid hög risk kontaktar vi villaägaren och bokar tid för en kontroll.

Tjänsten bygger på ett partnerskap med Verisure där Anticimex använder sig av Verisures marknadsledande teknikplattform för insamling av mätvärden.

– Vi använder samma teknik som hemautomation fast på ett nytt, kreativt sätt. Där smarta hem är inriktade på att styra och övervaka använder vi samma teknik för att övervaka, tolka och förebygga.

– Det nya, smarta, uppkopplade hemmet innebär spännande möjligheter för oss att hjälpa villaägare att förebygga och skydda mot fukt och mögel. Där vi tidigare kom ut till kunden vart fjärde år för att besikta har vi nu ständig koll. Hela dygnet, alla dagar i veckan, året runt.

Se filmen om Anticimex Hur mår huset

Välkommen att kontakta oss på Anticimex för kommentarer och mer information, eller om du behöver bilder:

Mikael Svensson
Tjänsteansvarig för Anticimex Hur mår huset
Anticimex AB
Tel: 0733-171710
M.Svensson@anticimex.se

Gunilla Carlsson
Head of group marketing
Mobil: +46 708 733 830
gunilla.carlsson@anticimex.se

Om Anticimex
Anticimex är ett internationellt serviceföretag som grundades i Sverige 1934. Vi skapar trygga och hälsosamma inomhusmiljöer genom inspektioner, garantier och försäkringar och arbetar inom områdena skadedjur, livsmedelshygien, byggnadsmiljö, energi, brandskydd och arbetsmiljö. Vi har mer än 3 600 anställda och 2,2 miljoner kunder. Under 2012 uppgick den sammanlagda omsättningen till cirka SEK 3,2

Välj land