Anticimex tar hållbart kliv – byter dieselbilar mot laddhybrider

Nyheter

Anticimex tar ett steg mot målet att reducera utsläppen av koldioxid med 20% till år 2020 genom att byta ut tjänstebilar som drivs på diesel. Istället beställer man nu laddhybrider vilket i praktiken innebär att bilarna drivs med el.

Laddhybrider drivs av el under de första 3-5 milen, beroende på körsätt och väderlek. De flesta av Anticimex tjänsteresor är idag kortare än 4 mil, vilket gör bilarna kommer gå nästan uteslutande på el. Med grön el blir körningen i princip koldioxidneutrala, vilket drastiskt minskar utsläpp och påverkan på klimatet. ​Tjänstebilarna går idag på diesel men nu fasas de ut dessa till förmån för laddhybriden Passat GTE.

- Vi tror att förändringen kommer sänka våra koldioxidutsläpp med omkring 10% förutsatt att förarna kör på så mycket på el som möjligt. Samtidigt är det här ett första steg och vi ser just nu över fler förändringar som ska hjälpa oss att reducera vår koldioxidförbrukning ännu mer, säger Robin Ljungström, som är Fleet Manager på Anticimex.

Den första hybridbilen på Anticimex är redan beställd och kommer att rulla igång efter sommaren. Det är cirka 200 medarbetare på Anticimex som berörs av förändringen.

Välj land