Anticimex utbildar 280 funktionärer till Skidskytte VM i Östersund

Pressmeddelande

Det råder VM-feber i Jämtland. Just nu pågår Alpina VM i Åre och snart är det dags för Skidskytte-VM i Östersund. Anticimex är en stolt partner och leverantör till evenemanget i Östersund.

En stor mängd besökare och funktionärer kommer vara på plats och arbetet med att skapa trygghet och säkerhet för alla inblandade har varit omfattande. Bland annat har Anticimex i Östersund utbildat blivande funktionärer i hjärt- och lungräddning under två års tid.

- Vi är både stolta och glada att få vara en del av detta. Både som partner och leverantör, men framförallt för att vi bidragit till ett hjärtsäkert evenemang genom utbildning av funktionärer och utrustning i form av hjärtstartare till skidskyttearenan i Östersund, säger Peter Nyström, platschef för Anticimex i Sundsvall och Östersund.

Hur många funktionärer har ni utbildat och hur många hjärtstartare rör det sig om?

- Vi har utbildat runt 280 funktionärer, 200 i första hjälpen och HLR samt ytterligare 80 inom hjärtstartarutbildning och D-HLR. Sedan tidigare finns det ett system med hjärtstartare runt om på arenan och professionell sjukvårdspersonal kommer självklart finnas på plats under evenemanget, men vi kommer komplettera med ytterligare två maskiner inne på arenaområdet så de är nära till hands om olyckan skulle vara framme, berättar Peter.

- Stämningen är på topp och hela stan börjar sakta men säkert komma i VM-form. I Jämtland har man vanan inne när det kommer till att arrangera den här typen av evenemang så folk tar det ganska coolt även om VM självklart är något extra. Förutsättningarna är för tillfället perfekta med en stad i fantastisk vinterskrud och nu håller vi alla tummar för att det blir soligt och fint väder när det är dags, avslutar han.

Vill du veta mer om Anticimex utbildningar inom HLR och Rädda liv?

Läs om våra utbildningar inom rädda liv här

Bild: Peter Nyström, platschef för Anticimex i Sundsvall och Östersund.

Välj land