Anticimex inför obligatorisk förarutbildning för att minska miljöpåverkan

Nyheter

Vi fokuserar hårt på våra tre hållbarhetsmål - vi ska minska våra bilars koldioxidutsläpp, minska vår kemikalieförbrukning och bli bättre på att spegla samhället vad gäller utländsk bakgrund bland våra medarbetare. Nu inför vi en obligatorisk förarutbildning som ska sänka koldioxidutsläppen.

Anticimex har över 1 100 bilar som rullar på vägarna, många av dem varje dag. Det är framförallt våra kunder som besöks och de får hjälp med allt ifrån råttor till husbesiktningar och brandutbildningar. Med andra ord står vi för en hel del koldioxidutsläpp och målet är att sänka dem rejält.

- Vår nya förarutbildning heter ”Sparsam körning”. Kursen är obligatorisk, eftersom vi tar målet med att sänka våra koldioxidutsläpp på allvar. Senast den 31 oktober ska alla ha klarat av kursen, säger Robin Ljungström som är Fleet manager på Anticimex.

Körutbildningen omfattar en del om allmänt hyfs i bil, som att inte köra på tomgång eller att värma upp kupén i onödan. I kursen finns också en del som handlar om planering bakom ratten och att ha ett körbeteende som inte är aggressivt. ”Sparsam körning” finns endast som e-kurs, vilket även det är ett sätt att dra ner på koldioxidutsläppen.

- I förlängningen vill vi att alla som arbetar hos oss ska vilja måna om energi i alla dess former. Därför har alla medarbetare möjlighet att genomföra ”Sparsam körning”. Vi följer hela tiden vår bränsleförbrukning och det ska bli intressant att se hur effektiv den här utbildningen är, säger Robin Ljungström.

Välj land