Anticimex erbjuder nya möjligheter för husbesiktningar i en tid av oro

Nyheter

De senaste veckornas utveckling med coronaviruset ställer krav på att hitta nya arbetssätt och trygga processer för att värna om människors hälsa. Som ett led i detta anpassar Anticimex nu hur husbesiktningar genomförs. Istället för fysiska möten erbjuds nu fler digitala möjligheter, exempelvis livemöten via Skype-video och kostnadsfri telefongenomgång av besiktningen.

Trots oro och ändrade livsomständigheter fortsätter vardagen. Människor måste fortfarande ha någonstans att bo, och möjligheten att köpa eller sälja ett hus är viktig för många. Anticimex gör över 25 000 husbesiktningar varje år som hjälper både säljaren och köparen med deras juridiska ansvar vid husköpet.

  • För oss på Anticimex är det viktigt att värna både om våra kunders och våra medarbetares hälsa. Samtidigt är det många som förlitar sig på våra tjänster, exempelvis när de står i färd med att köpa eller sälja ett hus som kan vara livets största affär, säger Johanna Lindström, produktchef för besiktning och fuktkontroll på Anticimex.

Därför erbjuder nu Anticimex flera lösningar som fortsätter att tillgodose människors behov med extra fokus på trygghet.

För den som ska sälja sitt hus kan Anticimex genomföra besiktningen utan att säljaren själv är hemma eller behöver möta besiktningsteknikern.

  • Säljaren kan också öppna för oss, men sedan gå på en promenad eller pyssla i trädgården medan vi är inomhus och gör besiktningen, säger Johanna Lindström.

För husköparen finns en omfattande undersökningsplikt, vilket innebär att man ska undersöka huset ordentligt innan köpet. Anticimex erbjuder vanligtvis genomgång av besiktningen på plats i huset för att hjälpa köparen med detta – men i dessa tider väljer många att undvika sociala kontakter.

  • För husköparen kan vi nu även erbjuda en genomgång via Skype, där vår tekniker går igenom huset och i ett videosamtal visar kunden vad man har upptäckt i besiktningen. Vi erbjuder även en kostnadsfri telefongenomgång om köparen hellre önskar det, säger Johanna Lindström.

Anticimex arbetar utöver detta utifrån tydliga riktlinjer för att minska risk för smittspridning. Alla medarbetare säkerställer noggrann handhygien både före och efter kundbesök, undviker att ta i hand och håller avstånd när man knackar på dörren.

För mer information, kontakta:

Johanna Lindström
Produktchef för besiktning och fuktkontroll
johanna.lindstrom@anticimex.se

Välj land