Provtagning matsäkerhet

Har du koll på de provtagningar du måste göra?

Provtagningar kan ta upp en hel del tid och ork från vardagen, det vittnar många handlare om som vi träffar. Och visst, det är inte helt lätt att både driva en livsmedelsaffär med allt vad det innebär – och dessutom hålla koll på de många provtagningar som måste göras. Att välja fel analyspaket ger fel provsvar. Gör du det med Anticimex sparar du både tid och pengar.

- Tid sparar du eftersom vi tar hand om allt, från att att administrera vilka provtagningar som måste göras och när detta måste ske, till att ta prover, skicka in dessa till labb och utvärdera resultaten. Pengar sparar du genom ett centralt ramavtal med Anticimex.

Anticimex samarbetar med erkända laboratorier och har ett stort utbud när det gäller provtagning och analys av livsmedel. Själva tolkandet av provsvar är en konst i sig. Att tolka provsvar är inte helt enkelt, men vi hjälper gärna till. Som exempel kan provsvar som visar på alltför mycket bakterier i köttfärs ha på en rad orsaker.

Det kan bero på:

  • bristfälliga rutiner
  • felaktiga temperaturer
  • orent kvarnhus
  • undermåliga produkter från köttleverantören

Exakt vilka prover som tas bestäms av affärens syfte och målsättning med provtagningen – och ifall det finns lagkrav eller rekommendationer för din verksamhet. Utöver att ta fullt ansvar för provtagningar gör Anticimex även inspektioner och revisioner. Många matbutiks-handlare upplever det som en trygghet inför de inspektioner som statens utsända gör regelbundet. Att vara väl förberedd och redo inför dessa inspektioner ger ro i vardagen.

Välj land